امروزه با توجه به افزایش نرخ جرایم علیه اموال و مالکیت، یکی از پرتکرارترین دعاوی حقوقی که در محاکم دادگستری، دعوی الزام به تنظیم سند رسمی است. البته دعوی مزبور نیز همچون سایر دعاوی حقوقی شرایطی دارد که باید از سوی خواهان مورد توجه قرار گرفته و رعایت شود. در مطلب «وکیل الزام به تنظیم سند رسمی» به بررسی شرایط، ضوابط و چارچوبهای حقوقی طرح دعوی مزبور میپردازیم. چرا که دولت و محاکم قضایی صرفاً دارنده سند رسمی را به عنوان مالک میشناسند و مبایعهنامه ولو با اعطای وکالت بلاعزل در برابر سند رسمی، تابآوری ندارد.
شماره وکیل الزام به تنظیم سند رسمی »»» 09124970000
مطابق ماده 1287 قانون مدنی ایران، سندی رسمی است که از سوی اداره ثبت اسناد، دفاتر اسناد رسمی و یا سایر مراجع صالح در حدود صلاحیتی آنها تنظیم شده باشد. هر نوع سندی که به روشهای فوق تنظیم نشده باشد، سند عادی محسوب میشود.
✔ بیشتر بخوانید : مهمترین نکات حقوقی دریافت سند المثنی ملک
مطابق قانون مدنی و قانون ثبت، سند رسمی نسبت به سند عادی واجد مزایایی است که باعث میشود تمایل افراد به انعقاد معامله از طریق اسناد رسمی افزایش یابد. از جمله این مزایا میتوان موارد زیر را برشمرد:
رویه دادگاهها در خصوص خودرو بدین صورت است که برگه سبز خودرو و کارت خودرو را صرفاً به عنوان نشانه یا اماره مالکیت پذیرفته میشود و دلیل بر مالکیت حتمی و قطعی نیست.